top of page

Суха или Мазна кожа на лицето? - как да разбереш


Правилната грижа за кожата на лицето е важна, ако искаме да си осигурим здрав и свеж вид и да я поддържаме млада за по-дълго. За да избереш подходящите продукти за твоята кожа, е необходимо да знаеш какъв тип е тя и от какво има нужда. Днес ти разказваме малко повече за различните типове кожа и как да разбереш дали кожата ти е суха или мазна.


suha ili mazna kozha na litseto otslabni za zdrave

Суха кожа


Сухата кожа на лицето обкновено се характеризира с ниски нива на хидратация и се усеща по-стегната, придърпва или сърби. Напукването, лющенето и по-голямата чувствителност също са знак за суха кожа. Фините бръчици при нея са по-видими.


За това е важно сухата кожа да се хидратира добре и редовно и да се избягва допълнително изсушаване.


Подходящата грижа за суха кожа включва лек почистващ продукт – гел или пяна, нежен към кожата, подхранващ и хидратиращ. Ако след измиване, кожата ти придърпва или сърби, продуктът, който използваш е прекалено силен и не е подходящ за теб.

След почистване на лицето, не забравяй да нанесеш и добре хидратиращ крем. Почиствай и хидратирай кожата си всяка сутрин и вечер.


Успокояващият гел с алое на Хербалайф ще се погрижи сухата ти кожа да е добре почистена без да я раздразва. Комбинирай с хидратиращия дневен крем и регенериращата нощна грижа за най-добри резултати.


pochistvasht i uspokoyavasht aloe losion herbalife skin otslabni za zdrave


Мазна кожа


Мазната кожа генерира по-голямо количество себум, кето се познава по лъщенто, обикновено в Т-зоната – челото и носа. Разширените, по-видими пори също са характеристика на мазната кожа. Този тип кожа е и по-предразположен към образуването на акне.


Почистващата грижа за мазната кожа може да бъде малко по-силна, за да отстрани успешно излишния себум и замърсяванията, както и да залади и минимизира порите. И тук не бива да се пропуска хидратацията. При този тип кожа, заложете на по-леки кремове за лице, по-малко мазни, за да се избегне допълнително омазняване и утежняване на кожата. Някои продукти предлагат и матиращ ефект за намаляване на лъщенето.


За мазна кожа използвай изглаждащият цитрус гел за почистване сутрин и вечер. Компинирай с дневния и нощния крем, за да си подсигуриш добра хидратация.pochistvash i izglazhdasht citrus gel za mazna kozha herbalife skin otslabni za zdrave


Ако все още не можеш да определиш дали кожата ти е суха или мазна, опитай този трик: Сутрин, преди да измиеш лицето си, вземи малко парче памук и го постави върху кожата си. Ако кожата ти е мазна, памучето ще залепне за нея, при суха кожа ще падне веднага.


Имай предвид, че кожата ти може да има само склонност към изсушаване или омазняване и само някои от изброените характеристики да са видими и то не постоянно. Възможно е да имаш и комбинирана кожа - едновременно някои зони на лицето ти да са по-мазни, а други по-сухи. В такива случаи заложи на по-нежни продукти за почистване и не мазни кремове.


Серията за грижа за кожата Herbalife SKIN предлага различни продукти, подходящи за различните типове кожа. Научи повече за всеки от тях тук и ни пиши за консултация и поръчка!kak da razberesh dali kozhata ti e suha ili mazna otslabni za zdrave

Comments


bottom of page