top of page
Nutritionist

 Кои сме ние?

Да отслабнеш не е лесна задача, а началото е най-трудно.

 

Ние минахме по този път и искаме да помогнем и на теб да се справиш с излишните килограми и да започнеш да се грижиш по-добре за себе си.

Ние сме Павлина и Веселин Черкезови, семейство от 1989 г., родители на две момчета, вече и горди баба и дядо – всички плодове на нашето постоянство. Още от самото начало, въпреки трудните за реализация времена, най-голямата ни награда е признанието за професионализъм. Сега вече това е и гордост, и добър пример за следващите генерации.

Screenshot_20210729-234318__01.jpg

Някои хора започват само с желанието да отслабнат, други стигат до лекарския кабинет преди да вземат това решение. Мотивите са строго индивидуални и те трябва постоянно да се подхранват, тъй като отслабването е продължителен процес. Така че, когато намериш своята причина, прави го без да търсиш оправдания, грешки или пропуски – отслабването си е твоя лична работа и това е основният компонент на рецептата.

Пафи:

Oт дете търсех и изпробвах какви ли не начини, рецепти, лекарства, каквото излезе по аптеките трябваше да се опита. Ако имаше резултат, той беше нещо временно и в крайна сметка килограмите ставаха повече. Когато стана модерно да се поръчва по интернет, при един опит с полско лекарство още при първото хапче припаднах. Тогава се примирих с външния си вид.

Healthy Woman

Пафи:

Oт дете търсех и изпробвах какви ли не начини, рецепти, лекарства, каквото излезе по аптеките трябваше да се опита. Ако имаше резултат, той беше нещо временно и в крайна сметка килограмите ставаха повече. Когато стана модерно да се поръчва по интернет, при един опит с полско лекарство още при първото хапче припаднах. Тогава се примирих с външния си вид.

IMG_1377.JPG
IMG_2031.JPG

Веско:

Помня този случай - тогава ѝ забраних без мое знание да прави опити за отслабване.

Аз нямах претенции към външния си вид, не разбирах защо трябва да отслабвам – нали майка ми и голяма част от роднините ми са пълни, значи това е въпрос на ген.

При моя първи опит останаха едни петна по врата ми, за това беше и последният опит. А причината да опитам беше да подкрепя Пафи в едно от нейните отслабвания.

Първият ми кардиолог ми препоръча да сваля килограми, каза ми, че ако сваля 10 кг кръвното ми ще се нормализира, но не ми даде решение как да го направя.

quotes 1.png
quotes 2.png

Всички опити завършваха с провал.

Пафи:

При едно търсене в интернет, 2012 г. намерих Хербалайф. Уговорихме среща с консултант по хранене и след два дни консултации – понеже „разбирах“ много от отслабване, тя успя да ме убеди.

Веско:

Отидох на въпросната среща за да видя дали няма пак нещо опасно за Пафи.​​

P5230080.JPG
IMG_2051.JPG

Пафи:

Продуктите на Хербалайф  ми допаднаха заради лесния начин на приготвяне – не трябваше да обикалям пазари и магазини, не трябваше да готвя специално, а и консумирането е удобно дори и по време на пътуване.

Веско:

Когато разбрах за науката и върховите технологични решения при производството на тези продукти, реших, че те ще помогнат на съпругата ми с килограмите.

Промяната често плаши хората, особено когато става въпрос за обширно понятие като начина на живот. Обаче свързаните със здравето компоненти -  тегло, движение, почивка и хидратация, са тези, които всеки трябва да контролира и да се старае да изгражда само добри навици. Добрите хранителни навици са в пряка зависимост с поддържането на здравословно тегло т.е. от начина по който ТИ контролираш теглото си, ще зависи в огромна степен ТВОЕТО здраве за дълго време в бъдеще.

Веско:

Не знаех, че като сваля килограми много по-лесно ще контролирам кръвното си налягане, ще отшуми болката в петите, по-лесно ще се навеждам, повече ще издържам на работата си както физически, така и психически, по-малко ще се потя, по-рядко ще боледувам. Когато отслабнах върнах свежия си външен вид, който имах преди 15 години.

Пафи:

Прилив на енергия, номера на дрехи, за които не съм и помисляла...

IMG_2101.JPG
Healthy Lunch

Не е въпрос на оцеляване човек да намали количествата храна, която поема, да заобикаля  местата, от които мирише хубаво, да се оправдава пред гости и колеги.

Когато въпреки всичко постигнеш контрол над теглото си, трябва да си наясно, че е много важно да задържиш постижението си. Дори един килограм да свалиш, това да бъде завинаги!

Отне ни много време, в което се научихме да се борим със себе си, с лошите навици, научихме се да се борим за себе си. Научихме се да пазим единствения дом, който не можем да сменим до края на живота си – нашето тяло.

Ако започваш сега,  нашият съвет е да не се отказваш и когато нещата вървят  добре, да не спираш за почивка, защото всяко следващо започване е по-трудно.

А ако още не знаеш от къде да започнеш, виж как можем да ти помогнем.

bottom of page