top of page

Ползите на здравословното отслабване

Освен на външния ти вид, отслабването се отразява благоприятно и на здравето, и на начина ти на живот.


Открий основните ползи от намаляването на килограмите и кога това става по здравословен начин.


Ако си тръгнал по пътя към намаляване на теглото, вероятно си попадал на различни методи, които гарантирт бързи и постоянни резултати. Това, обаче, не е достатъчно. За да се радваш на всички ползи от отслабването е важно то да става контролирано и чрез методи щадящи здравето ти. Открий някои от ползите на правилното намаляване на теглото, които сме открили от нашия личен опит и наблюдения.


polzite ot zdravoslovnoto otslabvane grabnak

КИЛОГРАМИТЕ


Освен на кантара, отслабването ще се отрази и на натоварването на скелета. С намаляването на килограмите напреженито в ставите също ще намалее, а с него и болките в ставите, може дори да спреш да усещаш някои от тях. Клякането и ставането ще стават все по-лесно, а ще имаш и много повече енергия.


polzite ot zdravoslovnoto otslabvane energiya


ПОДКОЖНИТЕ МАЗНИНИ


Когато отслабваш, започваш да изчистваш подкожните мазнини, част от излишното тегло. В резултат на това, ще усетиш, че тялото ти се оформя, ще се промени размера на дрехите ти и начинът, по който ти стоят. Ще забележиш и намаляване на изпотяването. А всички тези промени няма как да не повдигнат самочувствието ти.


polzite ot zdrawoslovno otslabvane razmer na drehite


ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА, ВЪТРЕШНИ МАЗНИНИ


В началото на отслабването храносмилателната система се нуждае от изчистване, което означава възстановяване на власинките на тънките черва, оттам и увеличаване на способността им да извличат в най-пълна степен ценните вещества от храната. Изчистването на дебелото черво, от друга страна, ще предотврати попадането на замърсявания обратно в кръвта. 80% от лимфните възли се намират в областта на корема. Изчистването на натрупани мазнини в и около вътрешните органи подобрява тяхната работа, както и здравословното състояние на организма.



polzite ot zdravoslovno otslabvane hranosmilatelna sistema i vatreshni maznini

МЕТАБОЛИЗЪМ


С изчистването на тялото се забързва метаболизма, което оптимириза процеса по преработка на храната и намалява реалната възраст, на която работи твоето тяло.



polzite ot zdrwoslovno otslabvane hrana metabolizam

ОПТИМАЛНО ТЕЛЕСНО ТЕГЛО


Често лекарите с добра точност могат да оценят какво е твоето тегло в здравословно отношение, като пресметнат твоето BMI или боди мас индекс. BMI се пресмята по определена формула, която показва оптималното съотношение между ръст и килограми. В процеса на отслабване това съотношение също се подобрява, макар и да е само ориентировъчен параметър.


polzite ot zdravoslovno otslabvane telesno teglo


ХИДРАТАЦИЯ НА ТЯЛОТО


Отслабването върви ръка за ръка с хидратирането. Има над 70 причини да се пие вода, а по време на отслабване е още по-важно дали приемаш необходимите количества вода. Разбира се, има норми, които се спазват по време на процеса по намаляване на теглото, но ти ще забележиш резултата по освежената кожа с възстановена еластичност .


polzite ot zdravoslovno otslabvane hidrataciya voda

МУСКУЛНА МАСА


За да контролираме скоростта и качеството на отслабване следим мускулната маса и връзката ѝ с имунната система. Ако отслабваш правилно и запазиш мускулната си маса, ще запазиш имунната си система. А в допълнение, ще стоиш далече и от неприятните ЙО-ЙО обрати.


pozlite ot zdrawoslovno otslabvane muskulna masa


Един съвет към теб приятелю: в какъвто и стадий на живота си да се намираш, ако качиш или свалиш безпричинно 10 килограма от теглото си, това е аларма, в която трябва да се вслушаш.


bottom of page