top of page

Какво означава да си във форма


Формата на човек може да ни покаже много неща: добре ли е облечен, спортува ли, млад ли е, дали е здрав.


Облеклото може да издаде дори професията, хигиената на тялото или пък финансовия статус.

Непокритите части от тялото, например лицето, ни издава настроението, доколко човек е отпочинал, дали не прекалява с алкохола и много още неща. Когато не се грижи достатъчно за него, човек може да изглежда по-стар, отколкото е в действителност. Дори цветът и състоянието на кожата може да покажат много.


Трудно може да се прикрие наднорменото тегло, а начинът по който се движим, може да покаже характерът ни, дали спортуваме, дали сме здрави.

За да бъдеш в добра форма от естетическа гледна точка означава, че изглеждаш добре.
Всеки от нас си има една възраст на ноято много се е харесвал, не само външно, но и като способности. Някога можем да кажем: Еех, вече съм стар за това, или за друго, и с течение на времето все по-вече се примиряваме с това отношение към себе си. И ако възникне мотивиращ фактор, с диета или спорт ще се опитаме да влезем във форма.


Понякога задаваш ли си този въпрос:


Какво означава да си във форма?


Отговорът е обширен и комплекс от много неща:


  • Добрият външен вид е приятен за очите на хората, които са покрай нас,

  • Жизненост и достатъчно енергия да за изпълнение на ежедневните задължения или с други думи казано: да си в състояние да проявиш всички свои способности за справяне в конкурентна среда,

  • Доброто самочувствие и психическа устойчивост ще ни дадат увереност в това, което правим,

  • Добрият здравословен статус и работеща имунна система са скъпоценните неща, които ще ни се случат ако се стремим към най-добрата си форма,

  • Да имаш планове за бъдещето си както младите хора, когато завършат образованието си,

  • Да обичаш себе си и да се наслаждаваш на всеки миг от живота си.За да имаш всичко изброено дотук ще трябва да си достатъчно мотивиран и да отделяш необходимото време за себе си всеки ден. И това да бъде един непрекъснат процес, но не само за лятото или по определен повод, а постоянно, и според индивидуалните ти дадености и възможности. Без почивка и отпуск. Да се радваш на един комфортен живот!

Тук логически може да зададем и отговорим на още един въпрос:

А кога не сме във форма?


Отговорът е в тези шест точки, които изброихме. Ако една от тях не е изпълнена, най-добрата форма за дадения период на живота в който се намираме в момента, остава под въпрос.


Очаквай отговор на още въпроси, ще се радваме да ти бъдем максимално полезни.

댓글


bottom of page