сряда, 24 септември 2014 г.

Как хората с наднормено тегло или затлъстяване могат да решат своите здравословни проблеми

Най-ефикасният начин за намаляване на риска от болести свързани с наднормено тегло и затлъстяване е постепенното сваляне на излишните килограми.
Хората с наднормено тегло трябва да свалят най-малко 5% от своята маса, за да намалят риска от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. Така например ако сте с наднормено тегло и тежите 90 кг, трябва да свалите минимум 4.5 кг. Свалянето на килограми не трябва да става рязко и бързо, а бавно и постепенно. Препоръчителните нива за сваляне са от 0.2 до 1 кг. на седмица и не повече от 1.5 кг на седмица. Ако сваляте килограми по-интензивно може да поставите организма си на голям стрес, а това има обратен ефект по отношение на здравето ви.
Свалянето на килограми и поддържането на теглото в нормални граници не може да мине без физическа активност и упражнения. Препоръчително е първоначално да се извършва умерена аеробна дейност (като например колоездене или бързо ходене), минимум 150 минути на седмица. Постепенно физическата активност трябва да се увеличава, докато достигне поне 300 минути на седмица. Можете за започнете да правите и упражнения за укрепване на мускулите, като лицеви опори или коремни преси, поне 2 пъти седмично.

Упражненията най-вероятно няма да доведат до желания резултат, ако не промените основно дневното си меню. Храната е от ключово значение за свалянето на килограми и подобряването на здравния статус. Ето няколко прости примера, които трябва да следвате:
  • Поне половината от дневното меню трябва да е плодове и зеленчуци.
  • Сменете нерафинираните зърнени храни (бял хляб, макаронени изделия, бял ориз) с пълнозърнести такива (пълнозърнест хляб, кафяв ориз, овесени ядки).
  • Набавяйте си протеини от повече постни ястия, като боб, грах, соя, ядки, семена и морски дарове.
Правилната диета и физическите упражнения ще ви помогнат бавно, но сигурно да сваляте ненужните килограми. Постоянството е от ключово значение за постигане на дълготрайни резултати. Загубата на килограми ще ви накара да се чувствате по-добре и ще увеличи самочувствието ви, но най-важното от всичко е, че ще подобри значително общото ви здравословно състояние.
http://burzi-krediti.com/company/cashcredit

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посетете ни